Yerel Yönetimler için Ekosiyaset Belgesi 2024: İklim Krizi ve Doğal Varlıkların Korunması

Yerel yönetimler için Ekosiyaset Belgesi 2024, iklim krizi ve doğal varlıkların korunması konusunda yeni stratejiler ve hedefler belirliyor. Detaylar için tıklayın.

TEMA Vakfı, 31 Mart yerel seçimleri öncesi hazırladığı Yerel Yönetimler için Ekosiyaset Belgesi 2024 ile seçimlere katılan tüm belediye başkanı adaylarına, kentlerin iklim krizi ve doğal afetlere karşı dirençli hale getirilmesi ve doğal varlıkların korunması yönünde çağrıda bulunuyor.

Ekosistem Tabanlı Yönetim Modeli

TEMA Vakfı, doğal afetlere ve iklim krizine karşı dirençli kentler oluşturmak için ekosistem tabanlı bir yönetim modelinin geliştirilmesi gerektiğine vurgu yapıyor. Yerel yönetimlerin, afet risklerini azaltacak ve doğal varlıklara zarar vermeyecek stratejiler geliştirmesi gerektiğini belirtiyor.

İklim Krizi ve Mücadele

İklim değişikliğinin Türkiye gibi coğrafyalarda artan olumsuz etkilerine dikkat çeken TEMA Vakfı, yerel yönetimlerin iklim kriziyle mücadelede önemli bir rol üstlenmesi gerektiğini ifade ediyor. Temiz hava eylem planlarının hazırlanması ve hava kalitesinin artırılması için etkin önlemler alınması çağrısında bulunuyor.

Sürdürülebilir Kentler İçin Politika Tercihleri

Yerel yönetimlerin, politika tercihlerinin doğal varlıkları ve yurttaşların yaşam kalitesini etkilediğine dikkat çeken TEMA Vakfı, kentlerin sürdürülebilirlik, demokrasi, eşitlik ve sosyal adalet ilkeleri çerçevesinde planlanması gerektiğini vurguluyor. Kentlerin tüm kentlilerin kullanımına uygun olarak tasarlanması ve insan onuruna yakışır bir yaşamın sağlanması gerektiğini belirtiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir