2023 Yılında Samsun’da En Popüler İsimler ve İstatistikler

2023 yılında Samsun’da en popüler bebek isimleri ve ilginç istatistikler! Hangi isimler öne çıkıyor, trendler neler? Öğrenmek için tıklayın.

Samsun’da 2023 Yılında En Çok Tercih Edilen İsimler

Samsun’da 2023 yılında doğan erkek çocuklarına en çok verilen isim ‘Alparslan’ olurken, kız çocuklarına ise en çok ‘Asel’ ismi konuldu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Verilerine Göre Türkiye Genelinde Popüler İsimler

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) nüfus istatistiklerine göre Türkiye’de en çok kullanılan erkek ismi ‘Mehmet’ (1 milyon 298 bin 836), en çok kullanılan kadın ismi ise ‘Fatma’ (1 milyon 177 bin 80) olarak açıklandı.

Ülke Genelinde Popüler Soy İsimler

Ülke genelinde en çok kullanılan soy isimlerinin ‘Yılmaz’ (1 milyon 171 bin 14), ‘Kaya’ (888 bin 828) ve ‘Demir’ (864 bin 643) olduğu ifade edildi.

Samsun’da En Popüler İsimler ve Doğum İstatistikleri

Karadeniz Bölgesi’ndeki en fazla doğum oranına sahip il olan Samsun’da en çok kullanımda olan erkek ismi ‘Mustafa’ (18 bin 874), en çok kullanılan kadın ismi ise ‘Fatma’ (22 bin 788) olarak açıklandı.

TÜİK verilerine göre 2023 yılında doğan bebeklerden erkeklere en çok verilen isim 235 ile ‘Alparslan’ oldu. Kız bebeklerinde ise Samsun’da ‘Asel’ (116) ismi birinci sırada yer aldı.

Öte yandan Karadeniz Bölgesi’nde bulunan 18 ilden Çorum hariç, Amasya, Artvin, Bartın, Bayburt, Bolu, Düzce, Giresun, Gümüşhane, Karabük, Kastamonu, Tokat, Trabzon, Zonguldak ve Rize’de 2023 yılında doğan erkek çocuklarına en çok verilen isim ‘Alparslan’ oldu. Çorum’da ise ‘Göktuğ’ ismi en çok verilen erkek ismi oldu.

Artvin, Bartın, Bolu, Çorum, Düzce, Samsun, Sinop, Kastamonu ve Rize’de kız çocuklarına en çok verilen isim ‘Asel’ olarak kayıtlara geçti. Amasya, Ordu, Giresun ve Karabük’te kız çocuklarına en çok verilen isim ‘Defne’ oldu.

Rize ve Tokat’ta ise kız çocuklarına en çok ‘Asya’ ismi verildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir