Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir, Sinop Basınıyla Bir Araya Geldi

Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir, Sinop Basınıyla bir araya gelerek üniversitenin güncel durumu hakkında bilgi verdi ve basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla, Sinop Basını ile bir araya geldi.

Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dranas Uygulama Oteli’nde Sinoplu Gazetecilerle buluşan Rektör Taşdemir, basın mensuplarının Gazeteciler Gününü kutladı. Programa, Rektör Taşdemir’in yanı sıra, Rektör Yardımcıları, Üniversite Genel Sekreteri Şenol Metin, 15 Eylül Gazeteciler Cemiyet Başkanı Cengiz Demirel, yerel ve ulusal gazeteciler katıldı. Basın mensupları ile bir süre fikir alışverişinde bulunan ve göreve gelmesinin üstünden 5 ay geçtiğini hatırlatan Rektör Taşdemir, üniversitenin şuandaki durumundan ve süreç içerisinde saha çalışmalarından elde ettiklerim verileri gazetecilerle anlatan bir sunum gerçekleştirdi.

“SİNOP ÜNİVERSİTESİ HEPİMİZİN”

15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Demirel, programda, neden 10 Ocak Gazeteciler Gününü kutladıklarını ifade eden konuşmasında; “Sayın Rektöre ve ekibine bugün de bizleri unutmadıkları için, 10 Ocak günü programlarımızın yoğun olabileceği düşüncesiyle bir gün önceden bizlere özel bir zaman dilimi ayıran Rektörümüze hassas düşüncelerinden dolayı cemiyetim adına teşekkür ediyorum. 4 Ocak 1961 tarihinde yasanın çıkması üzerine, bu yasa sizlere de birçok nimet sağladı. Yıpranma hakkında, özlük haklarına kadar birçok fayda sağladı. O günün gazeteleri bu yasaya karşı çıkmak için gazetelerini basmama kararı almışlardı. Ancak gazetelerin çalışanları araya giriyor. Hem kendi haklarını savunma hem de halkın haber alma özgürlüğünün patronlara bağlı olmadığını göstermek amaçlı kendi aralarında örgütleniyorlar. Patronların greve gittikleri 10-11 ve 12 Ocak tarihlerinde insanlar gazete beklemezken, o gün bütün stantlarda basın adı altında gazeteleri görüyorlar. Türkiye’de patronlara bağlı olmadan haber alma özgürlüğü devam ediyor. Bunun karşılığında da patronlar geri adım atıyorlar. Bu durum 1962’den bu tarafa Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlanmaya devam ediyor. Yıl boyunca 4 farklı gazeteciler günü var. Biz, Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti 10 Ocak gününü muhatap alarak kutlamaların içerisinde bulunuyoruz. Diğer günler bizleri çok fazla ilgilendirmiyor. Ben bir kez daha Üniversite Rektörümüze ekibine, basına ayırdıkları zaman ve gösterdikleri değer bakımından teşekkür ediyorum. Sinop Üniversitesi hepimizindir. Üniversitemizin bir adım daha ileri gidebilmesi için Sinop Basını geçmişten günümüze üzerine düşeni yapmaya çalışmıştır. Bundan sonrada yapacaktır.

“SİZLERİN ÖNEMLİ GÜNLERİNİ HATIRLAMAK, BİZLERİN GÖREVİ”

Sinop Basının çalışmalarını yakından takip ettiğini dile getiren Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir burada yaptığı konuşmada; “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle bu özel günde sizlerle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Gazetecilik kamuoyunun haber alma hakkının karşılanması ve doğru bilgilendirilmesi noktasında, demokrasinin vaz geçilmez bir unsuru olarak öne çıkmaktadır. Siz değerli basın mensuplarımız bu sorumluluğu layıkıyla yerine getirerek, toplumumuzun aydınlanmasına katkı sağlıyorsunuz. Sinop Üniversitesi olarak, gazetecilerin şehrimiz ve ülkemiz için barış, huzur ve güven ortamının güçlenmesindeki öneminin farkındayız ve değerli çalışmalarınızı takdirle izliyoruz. Basın mensupları toplumun sesidir. Sizlerle bir araya gelerek bu özel günü paylaşmak bizim için büyük bir onurdur. Sağlık, mutluluk ve başarılarla dolu nice yıllar geçirmenizi temenni ediyorum. Tüm katılımcıları en kalbi duygularla selamlarken, ebediyete intikal eden basın mensuplarını da rahmetle yad ediyorum. Bugünkü davetimize katıldığınız için başta 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanımız Cengiz Demirel’e ve Sinop’umuzun basın mensuplarına teşekkür ediyorum. Bugünler sizler için önemli değerli günler ve bugünleri hatırlamak da bizlerin görevidir.”

Öte yandan program çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir